Sposób przygotowania

Jajka ze szklanką cukru pudru ubić na parze. Następnie wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i budyniem, wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-40 minut. Pozostały cukier ubić ze śmietaną, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, pozostawić do stężenia. Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, wyłożyć część wiśni, zalać masą śmietanową, przykryć drugim ciastem. Na wierzch wyłożyć resztę wiśni i zalać torcik galaretką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ja za wiśniami nie przepadam wole maliny lub truskawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    a ja uwielbiam wiśnie, a deserki z nimi są wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie ciacha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !