Sposób przygotowania

Z jajek,mąki pszennej i ziemniaczanej ,cukru oraz proszku do pieczenia pieczemy biszkopt.Po upieczeniu kroimy go na 2 części. Pieczemy w prostokątnej foremce.Gotujemy budyń: zagotować 1 i 1/2 szklanki mleka z cukrem,w pozostałym mleku rozrobić oba rodzaje mąki,wlać do gotującego mleka,zagotować,ostudzić.Rozkręcić z palmą. Przygotowujemy polewę karmelową: 1łyżkę cukru zbrązowić dodać 2łyżki wody,kremówkę oraz 1i1/2 szklanki cukru.Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.Schłodzić. Układamy ciasto:biszkopt,1 część kremu,wiśnie odsączone,biszkopt,druga część kremu,orzechy i rodzynki,polewa karmelowa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pyszne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ulubione ciasto mojego syna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna180

    pycha:) chociaż ja mam zawsze problem z kremem ale i tak je lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    genialne ;-))
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    uwielbiam krówkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacyjne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !