Sposób przygotowania

Miętę opłukać. Z łodyżek oderwać liście i sparzyć przez 30 sekund we wrzącej wodzie. Osączyć na sitku i odstawić do schłodzenia. W miseczce wymieszać liście mięty, żurawinę, oliwę, cukier i dokładnie zmiksować. Sos doprawić szczyptą soli. Przed podaniem dodać sok z cytryny oraz ocet jabłkowy i wymieszać. Podawać do sałat zielonych oraz potraw z warzyw.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    oooo, ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    smaczny i oryginalny sos :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Oryginalny sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !