Sposób przygotowania

Ponieważ ja kapustę robię bez cebuli, do łazanek usmażyłam ją osobno na oleju, gdy się zrumieniła, dodałam kapustę z grzybami, trochę dopieprzyłam i wymieszałam.
Mąkę wsypałam do miski, posoliłam, dodałam oliwę, potem dolewałam wrzątek i mieszałam tak długo, aż ciasto stało się plastyczne. Wyjęłam je z miski i wyrobiłam na omączonym blacie, zostawiłam na kilkanaście minut, żeby ostygło do temperatury pokojowej. Potem odrywałam odpowiednie kawałki, wałkowałam na grubość ok. 3 mm i kroiłam na kwadraty. Ugotowałam je w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju, żeby się nie sklejały. Gotowałam ok. 5 minut od wypłynięcia na wierzch.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale nabrałam chęci na łazanki!..........:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka/gucio22

    świetne to już wiem jak się robi łazanki teraz nie muszę kupować gotowych :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !