Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i razem z mięsem wkładamy do garnka dodajemy ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe i zalewamy wodą gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Po ugotowaniu odcedzamy mięso i warzywa i przecedzamy przez gęste sito wywar. Do przecedzonego wywaru wsypujemy ryż i gotujemy około 15 minut aż będzie w miarę miękki. Warzywa i mięso kroimy i nakładamy porcje na uprzednio przygotowane talerze.
Żółtka jajek oddzielamy od białek. Cytryny sparzamy i ścieramy z nich skórkę na drobniutkiej tarce skórki starte odkładamy na bok i wyciskamy sok z cytryn.Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę do której powoli dodajemy roztrzepane żółtka i mieszamy razem dokładnie dolewając powoli sok z cytryn oraz łyżkę zupy mieszamy i wlewamy powoli do pozostałej zupy dodajemy jeszcze startą skórkę z cytryn mieszając podgrzewamy aż wszystko będzie gorące ale nie zagotowane. Gorącą zupę nalewamy na talerze z porcjami warzyw i mięsa. Podajemy od razu

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !