Sposób przygotowania

Grzyby opłukać, namoczyć w wodzie, a następnie ugotować, wystudzić, pokroić w paski i podsmażyć wraz z cebulą na oleju.
Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów i gotować przez około 30 minut z włoszczyzną i przyprawami. Pod koniec dodać grzyby i wystudzić.
Ciasto francuskie rozwałkować i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście równomiernie rozłożyć przygotowaną wcześniej kapustę z grzybami oraz kawałki pieczonego sandacza. Całość delikatnie zawinąć, posmarować rozkłóconym jajkiem i delikatnie ponakłuwać. Piec około 30 minut w temperaturze 200C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    postanawiam zrobić :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    wspaniale wygląda!
  • 6
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Ruper,pyszne danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    nie mogę się doczekać spróbowania
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    aggankx

    nie nawidze grzybów;(
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam stare sprawdzone przepisy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    super pomysł musze zrobić to mężowi
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    musi być smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    uwielbiam się zajadac tym
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    uwielbiam się zajadac tym
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    jakie to może być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    pięknie wygląda:-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam kulebiak, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Super przepis ! Muszę zrobić .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sebastian6

    super danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    alle smaczne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Teresa7

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Teresa7

    Pysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Wygląda niezwykle apetycznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam taki kulebiak. A foteczka piekna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    aż ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    koniara40

    Kulebiak kojarzy mi się ze świętami ale teraz też chętnie bym skorzystała z przepisu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    Pycha
  • 0
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    świetne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    askiu

    uwielbiam ciasto francuskie stosowane nie tylko do słodkich potraw ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    eliza135

    na pewno smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super na święta i nie tylko jakoś nie pomyślałabym by włożyć do środka rybę, super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Nie ma cebuli w składnikach i pozwoliłam sobie dać jedną sztukę. W sumie dwie, bo zrobiłam - na moje szczęście - z podwójnej ilości. Nie wytrzymałam do Świąt. Nie dałam rady. Zrobiłam dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc proste acz bardzo pyszne i ślicznie wyglądające. Podałam do barszczu. Gorąco polecam i bardzo dziękuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam kulebiaki i u mnie jest to sztandarowa potrawa na święta wielkanocne (oczywiście w specjalnej wersji wiosennej)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    na szybko świetny - jak znalazl :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ekstra jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Fajny przepis
  • 0
    sisi
    Opublikowano

    endzi

    Wspaniały przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edytazaw89@wp

    Wygląda pysznie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Jadwiga/Jaga85

    pyszne kulebiak!
  • 0
    screenshot_2016-11-05-12-28-32
    Opublikowano

    Anna Jeziorna

    wygląda pysznie
  • 0
    img
    Opublikowano

    Agnieszka Kępa

    pięknie się prezentuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !