Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, natrzeć solą, posmarować olejem roślinnym i natrzeć przyprawą 5 smaków. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia kurczaka spryskujemy odrobiną oleju, układamy w wysmarowanej olejem blaszce, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W dolnej części piekarnika umieszczamy naczynie z wodą. Ja piekę kurczaka 15 minut na każde 500g wagi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Kurczak wygląda bardzo apetycznie a i przepis szybki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super ten kurczak :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !