Sposób przygotowania

Grzyby pokroić na kawałki. Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać masło, włożyć posiekane cebule, czosnek, grzyby. Podsmażyć i dusić pod przykryciek ok 20 min. Seler ugotować na półtwardo, obrać, pokroić i dodać do grzybów. Jajka rotrzepać z żółtym serem, doprawić oregano, szczyptą soli, papryki, pieprzu i polaćgrzyby.
Frittatę smażyć na małym ogniu, unosząc jej brzegi tak, by maa jajeczna spływała na spód patelni, nakryć, odstawić na 5 min w ciepłe miejsce, posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !