Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo, obrać, pokroić w plasterki i posypać solą, pieprzem, majerankiem. Grzyby pokroić i umyć. Na patelni stopić 3 łyżki masła i zeszklić posiekane cebule z czosnkiem.. dodać grzyby i smażyć ażpuszczą sok. Oprószyć solą, pieprzem, mieloną papryką i dusić ok 15 minut.
Naczynie do zapiekania posmarować łyżką masła i posypać bułką tartą. Ułożyć na przemian plastry zieniaków i grzyby, posypując każdą wastwę tartym żółtym serem. Ostatnią warstwę powinny stanowić ziemniaki.
Zalać śmietaną wymieszaną z jajkami, posypać serem, zapiekać 30 min w 180 st. dekorować koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !