Sposób przygotowania

Na łyżce masła zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć 10 minut. Połączyć z żółtkami i bułką tartą, przyprawić do smaku. Mięso przekroić na plastry, rozbić tłuczkiem, natrzeć rozgniecionym czosnkiem z solą i oprószyć pieprzem. Farsz grzybowy rozłożyć na plastrach mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Ułożyć na brytfannie, skropić olejem, włożyć do piekarnika i zrumienić. Przełożyć do garnka, podlać bulionem i pod przykryciem dusić pod przykryciem. Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i przecierem pomidorowym, zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Też takie robie są pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne do obiadu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wołowe roladki z każdym farszem bardzo mi smakują.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    rzadko je robię ale chyba powrócę do nich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !