Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w plasterki, osuszyć kuchenym ęcznikiem, smażyć na oleju aż lekko zmiękną. Przyprawić suszonymi ziołami. Cebulę pokroić w plasterki, też usmażyć na oleju na złoty kolor. Pomidory pokroićw plastry.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na dnie ułożyć plasterki ziemniaków, żeby tworzyły koło. Na nich ułożyć plastry pomidorów, cebuli i cienko pokrojony ser. Posolić, popieprzyć.
Następnie układać kolejną warstwę ziemniaków, plasterki wędlniny, pomidorów i sera w ten sposób, by potrawa nabrała kształty zwężającego siędo góry kopca. Piec w piekarniku w temp 160 st., aż ser się rozpuści. Podawać z surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !