Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczoną papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 30 dag
papryka 2 szt
cebula 2 szt
oliwa 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczoną papryką

Do naczynia żaroodpornego położyć paprykę i pokrojone na plastry cebulę skropić oliwą i wodą, włożyć na 10 minut do nagrzanego piekarnika. Rumianą cebulkę wyjąć a paprykę pozostawić jeszcze na kilka minut. Po upieczeniu obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne, pokroić w piórka. Włożyć do naczynia, dodać przyprawy i powstały sos po pieczeniu, podgrzać. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem i posypać żółtym utartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.01.2013 22:04
smakowicie się zapowiada i pięknie wygląda
Motorek 26.09.2012 09:14
fajny pomysł
Wafelek2601 01.08.2011 10:34
musi super smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak