Sposób przygotowania

Boczek natrzeć rozgniecionym czosnkiem, ziołami, oprószyć solą. Do mielonego mięsa dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na płat boczku wyłożyć mięso mielone, zwinać w rulon, obwiązać sznurkiem, owinąć folią i pozostawić w chłodnym miejscu na 3 godziny. Następnie zdiąć folię i obrumienić boczek. Przełożyć do rondla, podlać szklanką wody i dusić około 90 min. Po wystudzeniu zdiąć sznurek i kroić na plastry. Podawać na zimno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki boczek jest super na kanapki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !