Sposób przygotowania

Utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka, mąki, skórkę z cytryn. Białka ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Przelać do formy, piec ok. 40 min w temp. 170 stopni C. Na wierzch wystudzonego ciasta wyłożyć bitą śmietanę oraz dżem, ewentualnie świeże owoce. Najlepiej jednak śmietanę oraz owoce położyć na ciasto zaraz przed zjedzeniem ;). SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno pyszne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pewnie Szwajcarka tak wymyśliła i sernik bez sera nam upichciła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    na pewno bez sera czy zapomniałaś wpisać??
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    spód jest wierzch jest a środek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !