Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrami, dodać mąkę z proszkiem i pianę ubitą z białek, upiec tak jak biszkopt.
Z mleka, cukrów ugotować syrop( gotować około 5 minut), wystudzić, dodawać miękką margarynę i mleko w proszku, cały czas miksując.
Ciasto przekroić na połowę, na jednej położyć większą część masy, przykryć drugim plackiem, wyłożyć pozostałą masę, można polać polewą czekoladową albo posypać rozdrobnionymi orzechami lub migdałami

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    super ! muszę go zrobic moim lasuchom :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale bym zjadła, daj kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !