Sposób przygotowania

Grzyby duszone to smakowite danie do zrobienia nie tylko w sezonie ale i po za nim. Zawekowane w słoiku lub zamrożone wymagają tylko podduszenia z cebulką i doprawienia. Doskonałe szybkie danie .
Cebule obrać i drobno usiekać . Zeszklić na tłuszczu . dodać duszone grzyby , koperek . Dusić ok. 30 minut. Doprawić przyprawami . Zagęścić mąką . Wlać śmietanę . Podawać z ziemniakami , kluseczkami , makaronem lub chlebem .

( Grzyby duszone : Maślaki , podgrzybki lub inne grzyby oczyścić , umyć , pokroić . zalać wodą i obgotować . Zlać wodę i zalać grzyby ponownie . Gotować ok. 40 minut. Odcedzić . Włożyć do słoików . Wekować 20 minut. Zostawić na 2 dni i powtórzyć wekowanie jeszcze raz przez 20 minut .)
Jeżeli nie mamy własnych zawekowanych grzybów duszonych można użyć gotowej mieszanki grzybów duszonych mrożonych .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawe
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Poproszę o małą porcyjkę! Oddam w zamian 2 duże porcje łazanek!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię takie grzyby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !