Sposób przygotowania

Ciasto: wsypujemy do miski orzechy, dodajemy ubite białka, następnie bułkę tartą, cukier i żółtka. Pieczemy placek.
Po upieczeniu przecinamy go na pół.
Masa: masło, mleko, cukier rozgrzewamy na małym ogniu, następnie do tego wlewamy bardzo powoli żółtka ciągle mieszając, na koniec wsypujemy kakao. Mieszamy aż połączą się składniki i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy wystygnie miksując dodajemy spirytus i margarynę.
Jeden placek nasączamy ponczem, następnie smarujemy go masą. Przykrywamy drugim plackiem, nasączamy go i znowu smarujemy masą. Na koniec smarujemy boki.
Tort możemy ozdobić większymi kawałkami orzechów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !