Sposób przygotowania

Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości wody, aż do napęcznienia. Rozprowadzamy w szklance gorącego wywaru, dokładnie mieszając, aż do rozpuszczenia. Łączymy z pozostałym wywarem. Na spód wąskich pojemniczków nalewamy po łyżce galarety i odstawiamy w chłodne miejsce. Kiedy zacznie tężeć, do każdego pojemniczka dodajemy obrane jajko. Odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy jajko zastygnie w pozycji pionowej. Wlewamy pozostałą galaretę, ponownie zostawiamy w chłodne miejsce. Po zastygnięciu wysuwamy galaretę z pojemniczka na talerz i ozdabiamy listkami pietruszki i plasterkami cytryny. Na szczycie kładziemy porcje czarnego kawioru.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !