Sposób przygotowania

Z mąki, jajek wody i mleka i odrobiny soli zagnieść ciasto. Następnie wyłożyć na stolnice, rozwałkować i szklanką wykrawać kółka. Na każde koło kłaść po 1 łyżeczce farszu i lepić pierogi.
Farsz: kapustę kiszoną ugotować do miękkości, odcedzić. słoninę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, dodać cebulkę pokrojoną w kostkę i smażyć aż będzie zrumieniona. Następnie całość przelać do kapusty kiszonej i podsmażyć z dodatkiem 2 łyżek bułki tartej podanej na koniec smażenia.
Do gotującej się i osolonej wody wrzucamy pieroszki i gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane omastą z bułką tartą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale ładnie pozawijane:)
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pierogi z wszystkim smakują wyśmienicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne pierożki
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszne;mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    wprost uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Moje ulubione:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ależ farsz wymyśliła. Gratuluje pomysłu!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    świetny "ścieg". Muszę się zapisać do ciebie na kurs lepienia pierogów :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    @Bernadetta świetnie to ujęłaś, zapraszam na kurs;)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja tez tak nie umiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ślicznie wygladają i znakomicie smakują:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo apetycznie się prezentują
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jak tworzysz listę chętnych na kurs to oprócz Bernadety dopisz i mnie, też chcę umieć zrobić taki piękny "ścieg".

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !