Sposób przygotowania

Brokuły umyć, osączyć i podzielić na mniejsze części. Marchewkę obrać, umyś i pokroić w kostkę. Do garnka nalać wody, posolić. Włożyć brokuły, marchewkę i groszek - jeżeli jest konserwowy to nie. Podgotować ok 8-10 min. Odcedzić. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Rybę oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem, skropić cytryną - podsmażyć na rozgrzanej oliwie ok 2 min z każdej strony.
Żaroodporne naczynie wysmarować olejem albo margaryną - na dno wyłożyć podpieczoną rybę. Na rybę wysypać zeszkloną cebulkę i resztę wymieszanych warzyw. Ser żółty zetrzeć i posypać nim warzywa. Na wierzch można położyć trochę masła i posypać bazylią lub tymiankiem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180\'C i zapiekać ok 30 - 40 min, można delikatnie podlać wodą wymieszaną z cytryną i przyprawami.

Można podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam rybe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !