Sposób przygotowania

Do wody wkładamy kilka buraczków z kwasu i 2-3 łyżki tegoż. Wrzucamy obrane i pokrojone warzywa z buraczkami, grzybki i przyprawy, oprócz imbiru i gałki, które dodamy na końcu, solimy .Cebulę przypalamy przy palniku, aż jej brzegi sczernieją i taką wkładamy do barszczu. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw, na końcu dodajemy szczyptę imbiru i gałki muszkatołowej. Doprawiamy do smaku kwasem po wyłączeniu ognia, zyskamy wtedy piękny kolor i nie stracimy witamin. Podajemy z uszkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Przepis na kwas burakowy można znaleźć w mojej księdze
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ooo jak świątecznie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczniutki na 100%
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    obowiązkowa pozycja na stole wigilijnym
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    barszczyk zawsze chętnie zjem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !