Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione na wodę

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 375 gram
mleko 2% 125 mililitra
sól 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione na wodę

Mąkę, mleko, żółtka i sól wymieszać razem. Następnie z białek ubić mikserem pianę. Wymieszać lekko łyżką pianę i masę. Wkładać kluski do garnka z osoloną wodą i gotować około 6 minut.
Podawać z bułką tartą smażoną z margaryną lub z dodatkami jakie kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.10.2011 21:27
super
ewaa 16.10.2011 21:27
super
iwona332 20.09.2010 12:01
super
marta639 18.09.2010 12:43
Świetne.
izoldaaa6 28.08.2010 23:48
do jakiegoś gulaszu będa idealne
iwa643 26.08.2010 20:10
śliczne
Monika193
Monika193 26.08.2010 11:18
proste i pyszne
marzencia2007 26.08.2010 08:54
o nie nie nie ;) nie cierpie tych klusek!
banditka 25.08.2010 21:39
z cebulka pycha smakuja ;)
kamilaj 25.08.2010 19:39
podsmażyłabym je z cebulką i byłyby idealne :)
IlonaAlbertos 26.06.2010 12:01
Szybkie i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak