Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Dodawać na przemian jajka, cukier i mąkę. Wymieszać mikserem aż masa będzie gładka. Przełożyć do formy 2/3 ciasta. Nałożyć cienką warstwę kajmaku i przykryć resztą ciasta. Piec około 40 minut w temp 180 C. Ciasto wystudzić i zostawić w lodówce najlepiej na całą noc.

--> masa kajmakowa może być gotowa lub przygotowana samodzielnie ze słodzonego mleka skondensowanego
--> ciasto wychodzi bardzo mokre!
--> zamiast czekolady mlecznej można dać deserową, wtedy trzeba dosypać nieco więcej cukru
-->porcja na małą tortownice
--> zdjęcie ciasta jest przed leżakowaniem gdyż bałam się że nie zdąże potem go zrobić. Ciasto u mnie w domu \"znika\" w jakiś magiczny sposób :P

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !