Sposób przygotowania

Obrać pieczarki i cebulę, pokroić. Usmażyć razem na łyżce oleju. Przestudzić. Wymieszać z posiekaną natką, orzechami, rodzynkami, bułką tartą oraz jajkiem. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Nadziać farszem umytego i osuszonego kurczaka. Związać udka, spiąć otwór wykałaczkami. Natrzeć kurczaka solą, pieprzem i papryką, skropić olejem. Piec przez ok. godzinę w temp. 200 stopni. Kurczak świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami, oprószonymi tymiankiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !