Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić w pół szklani mleka, podgrzewając. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Mleko zagotować. Naczynie z ubitymi jajkami położyć nad parą i powoli wlewać gorące mleko i czekoladę, ciągle ubijając. Tak dlugo ubijać aż masa będzie gęsta. masę zdiąć z pary i ubijać do ostudzenia. Przełożyć masę do pucharkow, włożyć do zamrazalnika na 4 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł na dobry deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Lody czekoladowe....ah :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki deser każdy lubi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wyglądają na dokładnie takie jak lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !