Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na porcje i podsmażyć je na smalcu( może być też olej). W garnku zagotować niewielką ilość wody. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w półplasterki marchewkę i pora. Na tłuszczy ze smażenia żeberek podsmażyć posiekaną drobno cebulkę. Dodać ją do żeberek. Gotować do miękkości, następnie sos zaprawić mąką, śmietaną i chrzanem. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pewnie smakują rewelacyjnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Rewelacja .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciekawie się zapowiadają :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne żeberka
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie żeberka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !