Sposób przygotowania

Znam kilka rodzajów kapusty kiszonej zasmażanej. Ta jednak zdecydowanie najbardziej mi odpowiada smakowo. A dlaczego taka nazwa prawie rodem z Czechowa ? W Opalenicy w takim starym rodzinnym domu mieszkały trzy moje Ciocie ( były siostrami ) .I to właśnie One nauczyły mnie tak robić kapustę .
Kapustę zalać woda i obgotować .Odcedzić .Słoninkę drobno pokroić i wytopić z niej skwarki. Wlać wrzącą wraz z wytopionym tłuszczem do kapusty. Dodać koper i mąkę . Wymieszać i chwilę ogrzewać . Doprawić pieprzem, cukrem i kostką bulionową ( lub inną przyprawą .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wygląd niebiański a smak na pewno też
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajny przepis wart wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Tak fajny przepis
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyssznoć!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !