Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Zalać 1,5-2 litrami zimnej wody, zagotować, dodać listek laurowy i ziele angielskie, gotować 5 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Grzyby oczyścić, umyć, osączyć pokroić na kawałki lub plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić grzyby, ziemniaki, cebulę i kostkę rosołową. Gotować ok. 20 minut, doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać ze śmietanką, rozprowadzić częścią wywaru, dodać do reszty zupy, zamieszać, zagotować. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    grzybowa zupa jest super,,
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie taka
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Robię podobną zupkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !