Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyścić i przygotować z niej wywar dodając cebulę oraz czosnek. Dodać także ziele i liść laurowy. Wywar po ugotowaniu przecedzić i dodać do niego zakwas. Żur zaprawić śmietaną i dodać sól oraz pieprz do smaku. Chleby ułożyć na blaszce, odciąć z nich wierzch, wydrążyć środek i wysmarować roztrzepanym białkiem. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po wyjęciu chleba każdy bochenek rozłożyć na oddzielnym talerzu, wlać żurek, włożyć jajka pokrojone w ćwiartki i posypać majerankiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Nigdy sama nie robiłam, ale w takiej formie już jadłam ... może czas spróbować ;)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smaczne
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smaczne
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smacznie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    efektownie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !