Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 70 dkg
jabłka 4 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
miód 4 łyżki
cytryna
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w kapuście

Cielęcinę pokroić i rozbić tłuczkiem. Jabłka pokroić i skropić sokiem z cytryny. Kapustę poszatkować. Zeszklić cebulę na łyżce masła, dodać kapustę, podlać wodą, dusić ok. 15 minut. Cielęcinę usmażyć na reszcie masła, jabłka udusić na rozgrzanym miodzie. Podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 27.01.2012 23:24
Nie jad?em jeszcze tak podanej.
RenataZ-et 19.12.2010 11:49
Musie super smakować
Iwona51
Iwona51 19.12.2010 10:09
brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak