Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić ciepłym mlekiem. Dodać przesianą mąkę, jajka, cukier, szczyptę soli oraz stopione masło, wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Orzechy posiekać i podrumienić na suchej patelni. Wszystkie bakalie drobno pokroić i wymieszać. Do formy włożyć połowę ciasta, na nim rozłożyć bakalie, przykryć pozostałym ciastem. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Upiec w 170 stopniach około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !