Sposób przygotowania

Groch płuczemy i gotujemy w wodzie z bulionetkami oraz marchewkami. Co jakiś czas mieszamy.
Na patelni podsmażamy cebulę i boczek pokrojone w kostkę oraz kiełbasę pokrojoną w pół-plasterki.
Gdy groch zupełnie się rozpadnie, wyciągamy marchewki, a do garnka wrzucamy podsmażone mięso z cebulą. Chwilę razem gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Podajemy z grzankami lub chlebem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam taką grochówkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mmmm pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pysznie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    Oo! zbieram się żeby zrobić i tak się zebrać nie mogę:(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha obiadek:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moja ulubiona zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pyszniutka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !