Sposób przygotowania

W dużym kubku mieszamy dokładnie ½ szklanki mleka z cukrem, mąką oraz żółtkami jaj. W garnku zagotowujemy pozostałe mleko. Następnie zmniejszamy gaz i cienkim strumieniem wlewamy zawartość kubka, cały czas energicznie mieszając rózgą, aby nie powstały grudki. Gotujemy do czasu, aż krem zgęstnieje.

Gotowy krem wylewamy na spód do ciasta. Odstawiamy do wystygnięcia.

Na kremie układamy owoce i zalewamy przestudzoną galaretką. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    wygląda świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    muszę wypróbować, wygląda bardzo apetycznie :) dodaję do swojej księgi!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smaki lata, pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ten klimat mi odpowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !