Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Głowiznę,skórki,okrawki,liście laurowe.,ziele angielskie zalać wodą tak by przykryć i gotować na wolnym ogniu aż do miękkości.Skórki winny się rozpadać!!!Na 10 minut
przed końcem wrzucamy wątrobę i chwilkę gotujemy.
Kaszę parzymy wykorzystując rosół z gotowania mięska(wyrzucić liście i ziele i przecedzić.W razie konieczności dobrać wody tak aby na 1 szkl.kaszy było 2 szkl.płynu.Do dużego garnka wlewam trochę wody,wstawiam drugi garnek z kaszą zalaną płynem ,bo tak wiem ,że uprarzy się bez przypalenia.
Ostudzone mięsko,skórki i wątrobę mielimy raz przez średnie sitko i dodajemy do też ostudzonej letniej kaszy.Dodajemy krew,przyprawy,wyciśnięty czosnek.Dobrze wyrabiamy,w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu lub przegotowanej wody.
Kaszanę wkładamy w jelita.Parzymy we wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia około 30 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    chyba nie odważyłabym się zrobić tego sama
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    swojska kaszanka ???? aż ślinka cieknie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    istny rarytas
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    romanrafal

    pyszna kaszaneczka,bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam swojską kaszankę :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    misia53

    kiełbaskę ostatnio robiłam ,ale kaszanka wymaga chyba większych umiejętności ..... może się skuszę....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !