Sposób przygotowania

Kiedy wywar się gotuje, przygotować rybe krojąct na kostki o boku 4-5 cm. Gotowy wywar odcedzić, dolać kieliszek wina i wrzucić filety do garnka na 5 minut, na bardzo małym ogniu aby ryba się nie rozpadła.
Pieczarki: pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle przez około 5-6 minut. Wyjąć rybę, odłożyć na bok i przygotować naczynie żaroodporne.
Na dno naczynia położyć pieczarki, na nich ułożyć kawałki ryby, następnie sól i pieprz do smaku, wszystko zalać śmietaną.
Wierzch posypać ostrym tartym serem i przyktyte naczynie żaroodporne włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na około 15 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !