Sposób przygotowania

upiec biszkopt z 6 jaj.Następnie 6 białek ubić na sztywną pianę powoli dodając cukier na koniec dodać mak i kokos wymieszać i trochę wlać olejku przelać to do blachy wyłożonej pergaminem włożyć do nagrzanego piekarnika 160*C piec około 50 minut.Karpatkę krem zrobić według przepisu i ostudzić.Biszkopt posmarować dżemem położyć warstwę z makiem i kokosem następnie krem rozrobiony z karpatki i1 kostka palmy kasia na górę biszkopty namoczone w rozrobionym w wodzie z cukrem waniliowym polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajna nazwa ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    b.dobry;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    uwielbiam takie placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana1

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    dodi

    pyszny pijak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !