Sposób przygotowania

Mąkę zagniatamy z margaryną i cukrem .Dodajemy jajko i cukier wanilinowy.Jabłka myjemy i usuwamy środki .Ciasto wałkujemy na cienki placek i kroimy w kwadraty takie by jabłko swobodnie można było zawinac ,W środek po nasionach jabłka wypełniamy rodzynkami i posypujemy cukrem.Możemy dodac dżem.Zawinięte jabkła układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i pieczemy na jasnozłoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Muszę się skusić.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczne jabłuszka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajny pomysł z całym jabłkiem...jeszcze takich nie robiłam ale na pewno wypróbuję :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno efektownie wyglądają takie jabłuszka w cieście
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super, muszę upiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !