Sposób przygotowania

Rybę wypatrosz, odetnij głowę. Przekrój na dwa filety, usuń kręgosłup i wyjmij duże ości. Dokładnie opłucz, a następnie pokrój filety na porcje. Tak oczyszczoną rybę skrop sokiem z cytryny, natrzyj szczyptą soli, odstaw do lodówki na 30 minut.
Pieprz w ziarenkach lekko utłucz i wymieszaj z bułką tartą. Karpia oprósz mąką, panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor na oleju wymieszanym z masłem.
Cytryny sparz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i pokrój w plasterki. Rozłóż na półmisku z koperkiem, na nich ułóż usmażonego karpia. Podawaj z kulkami masła obtoczonymi w posiekanym koperku i startej skórce cytrynowej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !