Sposób przygotowania

Oczyszczoną z włókiem fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować około 10 minut, odcedzić, wyłożyć na półmisek, obłożyć parówkami i zalać sosem. Sos: masło stopić, dodać mąkę, curry, rozprowadzić zimnym mlekiem, zagotować, odstawić. Dodać żółtko, ser, natkę pietruszki, przyprawić do smaku, wymieszać. Zalaną sosem fasolkę wstawić do gorącego piekarnika na kilkanaście minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajny sposób na fasolkę!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !