Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajka, doprawić solą do smaku. Dobrze wyrobić ciasto. Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Udusić z pokrojoną w kostkę cebulą, łyżką tłuszczu i niewielką ilością wody. Dodać sól i pieprz do smaku. Z reszty tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę. Zaprawić nią grzyby, gdy będą już miękkie. Rozwałkować ciasto, na grubość ok. 1,5 cm, na środku ułożyć farsz i zlepić. Roladę ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec w rozgrzanym piekarniku, do zrumienienia. Podawać z ostrymi sosami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !