Sposób przygotowania

Miód rozpuścić w garnuszku - przestudzić.
Mąkę wsypać do miseczki ,zrobić wgłębienie,wlać miód i wymieszać.
Dodać pozostałe składniki i wyrobić ręką ciasto.
Rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką ,wykrawać foremką ciasteczka /moje są akurat choinki/ i piec w tem.ok.180 stopni ok 6-8 minut.
Pierniczki udekorować wg.uznania.
Takie ciasteczka możemy przechowywać do 3 tygodni.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Piernikowe choinki ,ślicznie wyglądają , gdy ich dość napieczesz ,święta przyblizają...
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Prześliczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne nawet gdy nie ma świąt:):)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    piękne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    śliczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Już niedługo Boże Narodzenie, choinka i pierniczki. Te Twoje bajkowo wyglądają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dzięki Ilona:) ja uwielbiam ich zapach i robię zawsze bardzo dużo.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    znowu nadszedł czas pieczenia pierników
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    no i będziemy piekły:) zresztą ja to lubię a chyba najbardziej lubię zapach unoszący się po całym domu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    oj tak, zapach pieczonych pierniczków..... bajka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyglądają bajecznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetne pierniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    slicznie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !