Sposób przygotowania

Wymieszać musztardę z imbirem, połową łyżki roztopionego masła, solą i pieprzem. Natrzeć marynatą pierś z indyka i zostawić na co najmniej 2 godziny.
Każdy kasztan naciąć i wrzucić do goracej wody, gotować przez 30 minut.
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Ugotowane kasztany obrać i pokroić w kostkę, dorzucić do ugotowanej kaszy, dodać mielone migdały, jajko, resztę roztopionego masła, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać i dodać do smaku sól i pieprz.
W piersi z indyka naciąć kilka kieszonek i wszystkie wypełnić nadzieniem, potem resztę nadzienia położyć na rozłożonej piersi, zawinąć i dokładnie związać. Piec w rękawie do pieczenia w 180 stopniach ok godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    chyba wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetne, chętnie zrobię, póki jeszcze sprzedają u mnie kasztany :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobry farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !