Sposób przygotowania

marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sola,sodą i cynamonem.
W drugiej misce wymieszać jajka, olej, cukier, tartą marchewkę
Wymieszać łyżką zawartość obu misek i wyłożyć do formy przeznaczonej do robienia muffinek i piec około 25 min. Ważne, alby wlewać na 2/4 foremek, dlatego że w trakcie pieczenia muffiny urosną.
W tym czasie jak muffiny będą się piekły zrobić lukier. A mianowicie wymieszać cukier puder ze startą skórką i 2 łyżkami soku z pomarańczy lub cytryny.
Po wyjęcie muffinek z piekarnika zostawić do wystygnięcia, później polać lukrem. Podawać jak lukier zastygnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Muszą być smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie wyglądają jak na sklepową półkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !