Sposób przygotowania

Jabłka obierz, pokrój na małe kawałki - wyłóż na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością wody, posyp szklanką drobnego cukru i upraż ok 15-20 min, ciągle mieszając aż się zrumienią. Po zrumieniemiu skrop je sokiem z cytryny.
Zagnieć ciasto z margaryny, żółtek, jajka, cukru pudru, śmietany i proszku do pieczenia.
Podziel ciasto na dwie połowy, jedną z nich włóż do lodówki a drugą rozwałkuj i wylep dno oraz boki blachy wysmarowane wcześniej margaryną. Przygotuj budynie.
Jabłka wyłóż na ciasto i zalej budyniem.
Wierzch szarlotki posyp startym, schłodzonym ciastem.
Włóż ciasto do dobrze nagrzanego piekarnika do 200\'C i piecz ok. 45 min.
Wierzch ciasta udekoruj płatkami migdałów i cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ten przepis to bajka :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !