Sposób przygotowania

Rozwałkować ciasto i szklanką (nieco większą do foremek) wycinać kółka. Przygotowanymi kółkami wylepić foremki. Piec około 25-30 minut w gorącym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować masę orzechową: rozgrzać sucha patelnię i zrumienić na niej orzechy włoskie, nastepnie ostudzić je i np. za pomocą wałka zemleć. Masło utrzeć na puszysta masę wraz z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka i zmielone orzechy. Chwilę ucierać, a na sam koniec wlać kieliszek rumu. Wszystko razem połączyć. Przygotowaną masą napełniać przestudzone babeczki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !