Sposób przygotowania

Pianę ubić na sztywną, dodać cukier i ubijać aż się rozpuści, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Włożyć ciasto do tortownicy i piec około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić przekroić biszkopt na 3 części.
KREM:Żółtka, cukier, mąka oraz mleko dokładnie wymieszać i podgrzać na małym ogniu, kiedy masa się zagotuje zacznie gęstnieć przykryć ją i odstawić do ostygnięcia. Potem posmarować przekrojony biszkopt

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo zachęcająca nazwa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    brzmi interesujaco
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    szkoda ze zdjeci anie ma
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    postaram się zrobić następnym razem jak upiekę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !