Sposób przygotowania

Jagody umyć, przebrać. Do rondelka wlać 1 l wody, wsypać cukier i jagody. Gotować na średnim ogniu kilka minut. Natępnie, za pomocą blendera przetrzeć jagody na gęstą masę. Powstałą masę umieścic na durszlaku i oddzielić pestki od jagodowego miąższu. Do szklanki wlać około 3 łyżki wody i wsypać budyń. Wszsytko dokładnie wymieszać. Przecedzone jagody spowrotem wlewamy do garnka, dodajemy do niego rozwodniony budyń i wszystko gotujemy, mieszając co jakiś czas. Przed samym podaniem posmakować, czy nie brakuje cukru bądź zupa nie jest kwaśna (wtedy trzeba dodać trochę cukru lub soku z cytryny). Przed podaniem wlać do zupy śmietanę. Wymieszać, aby powstała jednolita masa. Zupa najlepiej smakuje podana z makaronem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !