Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa z kisielem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 duzy słoik jagód (kompot)
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
cukier do smaku
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa z kisielem

D rondelka wlać kompot jagodowy i cukier wszystko zagatować. Następnie wsypać kisiel. Co jakiś czas mieszać, aby kisiel uaktywnił swoje właściwości. Gotować jeszcze chwilkę. Powyższa zupa smakuje najlepiej z makaronem,np. świderki. Przed podaniem zupę można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak