Sposób przygotowania

Wkładka:
4 jabłka
3/4 szklanki ukru
25 dag mąki pszennej
1 łyżeczki sody
4 jaja
26 dag bakalii
Masa:
kostka masła
1 szklanka cukru
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 cukier waniliowy

Na ciasto: margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. Potem dodac ubitą pianę z białek. Piec 30-40 min i przekroić na pół. Jabłka obrac, pokroic w kostkę, zasypać cukrem i zostawić na pół godziny. Dodac bakalie, żółtka, mąkę z sodą i pianę z białek. Upiec.
Na masę: masło utrzeć z cukrami na pulchną masę. Stopniowo łąćzyć ze śmietaną. Podzielic na 2 części. układac warstwami: polewa piernik polowa masy wkładka jabłkowa masa piernik

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawa nazwa i ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !