Sposób przygotowania

Parę godzin wcześniej namoczyć morele. Następnie namoczone morele ugotować w wodzie, w której się moczyły( nie można dopuścić do sytaucji, aby morele się rozgotowały). Rodzynki opłukać w letniej wodzie i odsączyć je. W międzyczasie do rondelka wlać mleko i wsypać pokruszoną czekoladę. Żółka utrzeć z cukrem na jendolitą masę. Mleko zdjąć na chwile z ognia i wlać utarte żółka jaj. Cały czas mieszając,np. za pomocą trzepaczki, aby wszystko ze sobą się połączyło. Do powstałej zupy na sam koniec dodać pokrojone np. w paseczki morele, rodzynki. Wszsytko ze sobą połączyć, ale jednocześnie trzymając rondelek na gazie. Podawać z wcześniej ugotowanym ryżem. Na wierzchu posypać odrobiną startej czekolady.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !